Празнично утро в библиотеката по повод Международния ден на детската книга

Днес, по повод Международния ден на детската книга и 210 години от рождението на Ханс Кристиян Андерсен, в Регионална библиотека „Дора Габе” се проведе празнично утро с деца от ЦДГ №9 „Пчеличка”.

Празнично утро в библиотеката по повод Международния ден на детската книга

В Интерактивния кабинет на библиотеката, Похода на книгите откри Добринка Митева, главен библиотекар, която приветства децата и им пожела да бъдат здрави, весели и любознателни. Подарявайки им детски издания, тя им пожела да посещават редовно библиотеката, за да се срещат често с литературата и да черпят знания от книгите.

Тонка Иванова, библиотекар от сектор „Работа с деца” запозна гостите с програмата на стартиралия Маратон и обяви новата инициатива на библиотеката за провеждане на Конкурс за детска рисунка на тема „Библиотеката през моите очи”. Конкурсът е по повод 65-годишнината от създаването на библиотеката.




Празникът започна с парад на приказни герои, както от Андерсеновите творби, така и от други любими приказки. Специалните костюми и артистичните умения на децата направиха приказния парад изключително забавен за публиката, която трябваше да отгатне кои герои от коя приказка са. Децата се справиха чудесно и демонстрираха колко добре познават детските произведения. Също толкова добре се справиха и с последвалата викторина за приказките на Андерсен. Възпитаниците на ЦДГ №9 отговаряха правилно на задаваните им въпроси, като често изпреварваха края на въпроса. Много забавление и детски усмивки съпътстваха Похода на книгите.

Децата поздравиха гостите с песнички за пролетта и предстоящия светъл християнски празник Великден, с послание до всички деца от Добрич.

В края на събитието библиотекарите почерпиха децата с лакомства.