АТАНАС АТАНАСОВ: Нелегално демонтират тролейбусните стълбове?

Общинският съветник от АТАКА Атанас Атанасов днес алармира, че продължава порочната практика да се събират пари от родителите за охрана на училищата.

АТАНАС АТАНАСОВ: Нелегално демонтират тролейбусните стълбове?

Той отправи питане към кмета Детелина Николова какво се случва, след като вече беше поет ангажимент от инспектората по образование за пресичане на подобни действия. Питането му бе провокирано от фейсбук – профила на учителка от СОУ „П. Р. Славейков“, в който тя приканва родителите да внесат своите дарения за охрана на училището.



 

Защо се демонтират стълбовете от тролейбусната мрежа?, попита още Атанасов, който в събота е станал свидетел на тези действия – в събота той е документирал как работна група на фирма Ел Русе реже съоръженията около тролейбусното депо и ги товари на камион. Защо се демонтират тези стълбове, които по договор не трябва да бъдат премахвани?

 


 

По време на заседанието на ОбС днес Атанас Атанасов изрази и категоричната си позиция по други два общественозначими въпроса. По повод проекта за енергийно ефективно обновяване на детски ясли №1 и №3, възлизащ на около 725 600 лв., той настоя проекто-договорите с всички клаузи да бъдат предварително огласени в ОбС, преди да се пристъпи към процедура по Закона за обществените поръчки.

 

Относно решението за даване на съгласие за изменение на подробния устройствен план с цел разширяване на Бакарди, Атанас Атанасов заяви, че с разрешаването на промяна в ПУП, се отваря вратата за следващи такива практики.