НАП - Добрич очаква 1500 корпоративни декларации в последния ден на кампанията

Днес изтича срокът за подаване на корпоративните декларации, последен ден и за ползване на отстъпка от физическите лица

НАП - Добрич очаква 1500 корпоративни декларации в последния ден на кампанията

Днес изтича срокът за подаване на корпоративните декларации и заплащане на дължимия корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март.



8755 фирми от региона са декларирали печалбата си за изминалата година до днес, като 5495 от тях са подадени по електронен път. Очаква се днес в офиса на приходната агенция в града да постъпят още близо 1500 корпоративни декларации.

Днес също изтича и срокът, в които физическите лица могат да декларират доходите си за изминалата година по електронен път и да ползват 5% отстъпка от дължимия данък. Срокът за подаване на годишните данъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април. Всеки, който подаде декларацията си за облагане на доходите до 31 март с електронен подпис или персонален идентификационен код /ПИК/, ще ползва отстъпка от 5% от данъка за довнасяне, ако към този момент няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия по декларацията данък. 4517 добруджанци вече са декларирали доходите си за изминалата година. 1637 от тях са подали годишните си декларации с електронен подпис или ПИК.

Повече информация за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски може да се получи на телефона за данъчна информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.