Добруджа разби Локомотив насред Варна

Ветеранът Светослав Божков се завърна след контузия - опитното ляво крило този път обаче застана в рамката на вратата и се представи отлично на нетрадиционния за него пост.

Добруджа разби Локомотив насред Варна

Победа номер 14 записаха днес хандбалистите на Добруджа. Те се наложиха като гост над Локомотив (Варна) с 41:32. Венцислав Петров бе най-резултатен за гостите от Добрич и се разписа 10 пъти. Отличи се и Христо Йорданов, който отбеляза 9 гола във вратата на варненци.

 

Любопитното в мача бе, че през втората част в рамката на вратата на Добруджа застана опитният Светослав Божков, който по принцип не е вратар, а ляво крило. Хандбалистът на добричлии пропусна мачовете на тима си в послените месеци заради контузия и това бе удобен момент да се появи в игрова обстановка, както и да са даде малка почивка на титулярния страж Иван Иванов - Змея. Светльо Божков се справи много добре като вратар и се отличи с две спасени дузпи.

 

До края на редовния сезон в мъжката А хандбална група Добруджа ще приеме ЦСКА на 23 април. След това започват плейофите - решителните мачове за разпределение на медалите между първите 4 в класирането. Отборът от Добрич е амбициран след спечелената Купа на България през февруари, да постигне дубъл.