Добруджа победи Спартак насред Варна

В рамките на 24 часа хандбалистите на Добруджа пропътуваха хиляда километра и играха два мача, но това не им попречи да спечелят и двете гостувания.

Добруджа победи Спартак насред Варна

В мач от последния кръг на мъжката А хандбална група третият Добруджа победи лидера Спартак във Варна. Изходът от срещата не можеше да промени класирането и на двата отбора, но гостите от Добрич показаха по-голяма мотивация и достойно защитиха жълто-зеления екип.




Въпреки че снощи добруджанци победиха Осъм в Ловеч с 32:23 и се прибраха у дома късно през нощта, днес хандбалистите, водени от треньорския тандем Георги Андреев - Светослав Божков, показаха, че са подготвени добре физически за подобно изпитание.

Спартак поведе в началото на мача и бе напред в резултата в първите 15 минути на срещата. Тогава се стигна до изравняване, а на почивката Добруджа вече имаше аванс от 2 гола - 18:16. През второто полувреме жълто-зелените увеличиха преднината си и се наложиха убедително с 34:28.

Най-резултатният хандбалист на Добруджа отново бе Джошкун Якубов, отбелязал 12 гола във вратата на Спартак. Вечният Красимир Коев отново показа високата си класа и се разписа 7 пъти. Стилиян Стоянов отбеляза 6 гола. Много силен мач за мъжете на Добруджа направи юношата Михаил Нейчев, който вкара 5 гола. 4 попадения реализира Антон Петров.

Добруджа завършва редовния сезон с 20 точки след 10 победи и 4 загуби.

След седмица започват плейофите за разпределение на медалите в мъжката А хандбална група. Съперник на Добруджа на 1/2-финалите е Фрегата, съответно трети и втори през редовния сезон. Играе се във формат 2 от 3, като серията започва в Бургас. Варненските Спартак и Локомотив са съперници в другия 1/2-финал.