Добруджа си гарантира третото място

Кръг преди края на редовния сезон Добруджа се бетонира на трето място.

Добруджа си гарантира третото място

В отложен мач от 8 кръг на мъжката А хандбална група тази вечер Добруджа победи Осъм в Ловеч. Гостите от Добрич дръпнаха в резултата още от началото на срещата. На почивката Добруджа водеше с 16:12. През втората част отборът, воден от треньорския тандем Георги Андреев - Светослав Божков, продължи да доминира и увеличи преднината си, за да се наложи с крайното 32:23.




Джошкун Якубов с 11 гола бе най-резултатният хандбалист на Добруджа. 9 гола във вратата на Осъм заби Светослав Недев. Красимир Коев бе точен 5 пъти. Стилиян Стоянов отбеляза 3 гола, Михаил Нейчев - 2, а Георги Михайлов и Антон Петров - по 1.

Утре, събота, са срещите от последния кръг на редовния сезон. Добруджа гостува на лидера в групата Спартак във Варна от 15.00 часа. След тях в зала "Черно море" излизат Локомотив и НСА. След днешната победа отборът от Добрич вече има 3 точки аванс пред четвъртия Локомотив (Варна) и е недостижим на третата позиция.

Това означава, че съперник на жълто-зелените на полуфиналите ще бъде вторият в класирането Фрегата (Бургас). Плейофът, който е във формат 2 от 3, започва на 4 април.