Кирил Николов - Дизела представя в Добрич "Ком - Емине: Достигни лимита си!"

Сценарист на документалния филм е отрасналата в Добрич Ивелина Гичева. Следващия вторник тя и Кирил Николов ще открият еднократната прожекция на филма в Кино Клуб Икар. Това се случва седмица след като Кирил Николов стана втори в световноизвестното изкачване на Айфеловата кула в Париж - състезание, на което бяха поканени само топ 30-те бегачи в света.

Кирил Николов - Дизела представя в Добрич "Ком - Емине: Достигни лимита си!"

Кирил Николов - Дизела пристига в Добрич за премиерата на филмa "Ком - Емине: Достигни лимита си!", който разказва за пробега му през август 2014 година.

Добричлии ще могат да гледат лентата на 31 март, вторник, от 18.00 часа в Кино Икар.

Филмът е запечатал опита на един от най-добрите планински бегачи на България - Кирил Николов - Дизела за поставяне на нов рекорд в изминаването на един от най-тежките маршрути у нас - Ком-Емине. Той има за цел да изтича 600-те километра по билото на Стара планина за по-малко от 5 дни. Освен стръмните планински пътеки, проливния дъжд и лепкавата кал, Дизела трябва да премине бариерите на собственото си съзнание, да преодолее дълбоките си страхове, да приеме болката и изтощението. Над 500-те хиляди крачки болка го изправят пред най-тежката дилема – да се откаже или да отиде отвъд границата на собствените си възможности.


Феноменалната едночасова лента е дело на малък екип, който се заема с тежката задача да улови преживяванията на Дизела и екипа, натоварен с организацията, по време на прехода и да пренесе зрителя в уникалната атмосфера на изпитанието. Филмът е дебютен за Димо Петков, който е заснел над 200 екшън спортни видеа. Освен режисьор на лентата, той е автор и на монтажа. Христо Петков е продуцент на проекта, като той подбира операторите, които да проследяват денонощно Кирил Николов и екипа му, за да покажат физическите и психическите изпитанията, на които са подложени всички.

Сценарист на филма е Ивелина Гичева, която е родом от Добрич, като тя заедно с Кирил Николов ще открият еднократната прожекция на филма следващия вторник. 

Кирил Николов – Дизела е роден на 06.11.1982 г., национален състезател по ориентиране и планинско бягане, многократен балкански и държавен шампион по ориентиране, държавен шампион по крос кънтри и планинско бягане.