Зрелостник беше „Мениджър за един ден“ в Областна администрация

В рамките на популярната инициатива, организирана от Джуниър Ачийвмънт България, днес Областна администрация Добрич посрещна ученик от СОУ „Любен Каравелов", който сподели един работен ден в институцията.

Зрелостник беше „Мениджър за един ден“ в Областна администрация

Работният ден на младия мениджър започна от кабинета на заместник-областният управител Ивайло Манушев, който прие дванадесетокласника от СОУ "Любен Каравелов" Николай Стоянов. В проведения разговор бе изразено общо мнение за практическата полза от инициативата „Мениджър за един ден", като предизвикателство за учениците и възможност за тяхната бъдеща професионална реализация. Интересът на ученика към нея се потвърди от факта, че той се включва за трета поредна година, като в предишни издания е бил и в частна компания, и в общинска администрация.   



Зам.-областният управител Ивайло Манушев насърчи интереса на момчето да научи повече за държавната институция, да се запознае с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта. Насочи вниманието му към европейските перспективи за развитие на публичния сектор в България и шансовете за реализация на младите хора.   

В реална работна среда, дванадесетокласникът се запозна със спецификата на административната дейност и задачите, които изпълняват експертите по регионално развитие, административен контрол, държавна собственост. За работата с граждани, Николай Стоянов придоби впечатление и първоначален опит от служителите в Бюрото за комплексно обслужване.   

За участието си в националната инициатива "Мениджър за един ден" 2015 и за успешно справяне с разнообразни административни дейности в държавната институция, в края на работния ден, младият мениджър получи сертификат от името на Областния управител д-р Маргарита Новоселска.