Засаждат 600 дървета в Добрич по проект

Залесяването ще се извърши по булевардите Русия, Добруджа и 25-ти септември, в лозята, по ул. Суха река край Лидл.

Засаждат 600 дървета в Добрич по проект

На финала е процедурата по избор на изпълнител, който ще засади 600 дървета в град Добрич по проект "Природата около нас", съобщи зам. кметът на общината Надежда Петкова. Видове, които са характерни за поречието на река Добричка, ще влязат по естествен начин и в града. С участието и на ученици ще бъдат засадени цер, летен дъб, благун, явор, липа, планински ясен, бряст, черен бор.




По проекта "Природата около нас" вече са засадени 600 дървета в Констанца. Той се реализира съвместно от Община град Добрич и неправителствената организация "Маре Нострум" - Констанца по Програма за трансгранично сътрудничесто Румъния - България 2007-2013.

Извършен е анализ на биоразнообразието в региона и скоро ще бъде готов за печат луксозен каталог с растителните и животинските видове от Добрич и Констанца, съобщи още зам. кметът Надежда Петкова.

Целта на инициативата е опазване на природата и биоразнобразието, както и насърчаване познанието на младите с цел те да имат грижа и отношение към заобикалящата ни среда. В рамките на проекта в училищата в Добрич и Констанца ще се извърши 5-дневно обучение на ученици.