Базар за Цветница и Великден отваря врати за Алекс

Благотворителен базар, посветен на Цветница и Великден, ще бъде открит днес в рамките на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!". Той ще бъде разположен във фоайето на магазин СВА в Дома на книгата.

Базар за Цветница и Великден отваря врати за Алекс

От базара добричлии ще могат да закупят суверини, свързани с двата празника, и да внесат свежест и красота в домовете си. В изработването на предметите, които ще бъдат предложени на базара, с готовност се включиха детските ясли в Добрич. До сега прекрасни произведения предоставиха яслите "Пролет" с директор Кина Драгнева, "Първи юни" с директор Стоянка Михайлова, "Щастливо детство" с директор Светла Колева, "Слънчево детство" с директор Иванка Бенова и "Здраве" с директор Донка Петрова. Педагозите и медицинските сестри в детските заведения изработиха с много любов чудесни цветни букети, кошнички и други оригинални поставки за яйца, цветни гирлянди, картички.

 

"Приехме присърце идеята да помогнем, като се включим в базара. Който не е работил с деца не знае колко е хубаво да видиш детската усмивка, как тичат малчуганите", сподели един от педагозите. Към инициативата се присъедини и СОУ "Свети Климент Охридски". Петокласници от профил "Изобразително изкуство", под ръководството на художничката Мария Попова, изпъстриха с витражни бои стъклени предмети и ги превърнаха в свещници, вазички... На базара ще бъдат представени и прекрасни сувенири и украси, изработени от майки от сдружение "Ръка за таланта" - организатор на кампанията, и техни приятели.