Времето през почивните дни

НИМХ: През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно, в повечето райони ще превалява предимно дъжд

Времето през почивните дни

През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно, в повечето райони ще превалява предимно дъжд, в планините сняг, а в сутрешните часове по високите полета на Западна България дъжд и сняг, съобщава Агенция "Фокус".




Почти без валежи в събота ще остане в крайните югозападни и североизточни райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток-север, като по морския бряг ще бъде умерен до силен. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните сутринта ще са между -1° и 4°, максималните между 5° и 10°.

По Черноморието в събота ще бъде облачно, а по южното крайбрежие се очакват и превалявания. Постепенно вятърът ще се ориентира от североизток-север, след обяд вече умерен до силен. И вълнението ще се усилва, достигайки към края на деня до 3-4 бала. Дневните температури ще са около 8°-9°, близки до температурата на морската вода.

В неделя ще преобладава облачно време и все още на места ще има слаби превалявания. В часовете преди обяд в равнините видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, в Източна Българя – умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 5° и 10°.