Добруджа и Локомотив решават третото място в пряк спор в Добрич

Дербито е на 14 март, събота, от 17.00 часа в зала "Русалка".

Добруджа и Локомотив решават третото място в пряк спор в Добрич


В мач от мъжката А хандбална група Добруджа приема Локомотив (Варна) в директен спор за третото място. Добричлии изостават с 1 точка от съперника, но и са с мач по-малко. До края на редовния сезон Добруджа ще гостува на Осъм (Ловеч) и Спартак (Варна), докато Локомотив има само един мач след този в Добрич - домакинство на НСА.



Решителният мач за третото място преди плейофите е в събота, от 17.00 часа, в зала "Русалка" в Добрич. Входът за зрителите е свободен.

Целта ни е победа, защото резултатът от срещата е решителен за крайното класиране в редовния сезон, заяви Георги Андреев - президент и треньор на Добруджа.

От вчера към подготовката на отбора се присъединиха опитните Красимир Коев и Светослав Недев, които заради вирусни заболявания пропуснаха последния мач на жълто-зелените. Очаква се двамата да се завърнат в игра срещу Локомотив. Няма контузени или наказани хандбалисти на Добруджа за предстоящото дерби срещу варненци.

Днес към Горна Оряховица се отправят юношите старша възраст на ХК Добруджа, водени от треньорите Светослав Божков и Николай Минчев. От петък до неделя там ще се проведе финалният турнир за Купата на България за хандбалисти до 16 години. В първия ден пет отбора - Добруджа, Левски (град Левски), Шумен, Асти (Хасково) и Опака, ще се борят на квалификация за 3 места за груповата фаза в събота. За нея вече се класираха домакинът Раховец, Фрегата (Бургас) и Спартак (Варна).