БСП има самочувствие за силни кандидатури на местните избори, номинират ги основните структури

На заседание на Областния съвет на БСП в Добрич вчера е взето решение номинациите за предстоящите местни избори да бъдат излъчени от общинските структури. Това стана ясно на пресконференция на левицата в Добрич днес.

БСП има самочувствие за силни кандидатури на местните избори, номинират ги основните структури

По устав Националният съвет последен утвърждава кандидатите, аз поех ангажимент да няма никакво пренареждане на номинации, така, както са излъчени от общинските организации, заяви председателят на ОС на БСП Росен Карадимов. Той допълни, че социалистите не могат да си позволят разпиляване на гласове, взели са си поука от противопоставянето на различни кандидати в една община и няма да допуснат хора на БСП да се кандидатират без номинация от местните структури. Взаимоотношенията им с подобни лица и хора ще бъдат преустановени, в момента, в който те се появят на изборния терен.



Процесът по номиниране ще бъде публичен. Идеята е да има реално състезание между кандидатите вътре в партията.

Зам.-председателят на ОС на БСП Надежда Василева заяви, че ще се опитат да запазят водещите си позиции в пет от осемте общини от областта.

Рамката на коалиционната политика тепърва ще се определя от Националния съвет, но ние имаме самочувствие да издигнем свои кандидати за кметове във всички общини, сподели Карадимов. Той даде пример с кмета на Балчик, който е независим, но подкрепен от БСП. Местната структура на социалистите е доволна от работата си с него, така, че се очаква да бъде подкрепен от тях и в предстоящите избори. Бихме запазили такава работеща формула, иначе се чувстваме силни да номинираме кметове на БСП навсякъде, допълни Росен Карадимов.

За кмет на Община добричка нашата организация има подходящи лица, заяви Надежда Василева. Съвсем демократично ще си свършим работата, както и досега, основните партийни организации да предложат кандидати. Номинациите ще бъдат обявени на конференция, която ще се проведе след конгреса на БСП. На големия форум ще бъдат излъчени и критериите за подбор.

Всеки трябва да защитава своя профил с платформа, с визия, защото нашата община е на територия, върху която има много да се работи. Първо ще работим за запазването й като територия, защото и в тази посока много се говори, а след това – да задържим младото население в нея – така трябва да направим програмата си, каза още Василева.