Ученици от 4 държави на уроци по български и народни танци в Добрич

35-членен екип от Италия, Литва, Словакия, Полша по новия международен проект „GAMES” пристигат на работно посещение в СОУ „Димитър Талев“

Ученици от 4 държави на уроци по български и народни танци в Добрич

СОУ „Димитър Талев“ е сред 8-те училища в страната, получили най-висока оценка от експертите към Център за развитие на човешките ресурси и правото да координират международен проект по Ключова дейност 2 „Сътрудничество  за  иновации  и  обмен  на  добри  практики” от новия програмен период на програма „Еразъм +“ 2014-2020 година.



Проектът „GAMES” е двугодишен, целите му са повишаване на двигателната култура на учениците, създаване на здравословни навици и включване на игрите и спорта като неразделна част от учебния процес. Утре 35-членният чуждестранен екип от 24 ученици и 11 преподаватели ще бъде посрещнат в СОУ „Димитър Талев“. Това е първата работна среща по проекта.

„Local Traditional Games” е името на сборника с традиционни, но позабравени игри, който петте държави партньори са съставили. Събраните в книгата игри ще бъдат демонстрирани по време на посещението.

Гостуващите ученици ще посетят часове по български език и литература, английски език, информационни технологии, география и физкултура, ще разучават заедно със своите домакини български народни танци. Гостите ще разгледат забележителностите на нашия град, ще имат възможност да се запознаят и с други населени места от Североизточна България по време на еднодневната екскурзия.

В продължение на една седмица гостите от Италия, Литва, Словакия и Полша ще имат възможност да се запознаят с българските традиции и да обменят своите идеи  за спорта и за бъдещите проектни дейности, а през май тази година наш екип ще гостува на училището партньор от Полша.