Солидно швейцарско дарение получи добричката болница

Дарение от Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа“ получи днес МБАЛ Добрич. То включва 42 болнични легла, 42 шкафчета и 72 дюшека.

Солидно швейцарско дарение получи добричката болница



Дарението беше съпроводено от единствената българка в 40-членното швейцарско сдружение -  Боряна Налетова.


Боряна Налетова и д-р Красимир Николов

Благотворителната организация е решила да направи това дарение, след негативна статия в цюрихското издание „Блик“ за условията в нашата болница. В тази връзка беше назначена и проверка.


Одитът на болницата е по 75 точки от цялостната дейност на лечебното заведение, съобщи директорът на МБАЛ д-р Красимир Николов. Не са установени нарушения. В констативния протокол са направени 3 препоръки, като този за изработване на алгоритъм за най-често срещаните тежки случаи, които попадат в Спешно отделение; да се назначи началник на операционната, не само ст. сестра – вече д-р Мирослав Попов е оторизиран за това, още повече, че е шеф на хирургията.  „За мен е твърде тенденциозно това, което е написано в медиите в Швейцария“, заяви д-р Николов.


Част от леглата, които са мобилни и с хидравличен механизъм, ще отидат в неврохирургия и хирургия, за останалите ще се търси подходящо място.


Президентът на швейцарското сдружение посещава България от 1996 г. и не можахме да повярваме на написаното в статията, сподели Налетова. Тя днес е направила снимки на отделенията и е категорична, че чистотата в болницата в Добрич е на висота.