Добруджа се хвърля за победа срещу шампиона

В мач от мъжката А хандбална група в неделя, 8 март, от 17.00 часа Добруджа гостува на Фрегата.

Добруджа се хвърля за победа срещу шампиона

Отборът от Бургас е втори във временното класиране с 18 точки, а тимът от Добрич е четвърти с 14, но и с мач по-малко.




Съперникът е фаворит, защото има домакинско предимство и по-опитен състав, но в мачовете между първите четири отбора в първенството всеки може да победи всеки, смята Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа. Ако искаме да се изкачим по-напред в класирането преди плейофите, нямаме друга алтернатита освен успех в Бургас, затова ще излезем за победа в неделя, заяви още той.

Съставът на Фрегата е пълен с бивши хандбалисти на Добруджа от шампионския период на жълто-зелените.

Ние познаваме добре съперника, но той също познава нашата игра и мисля, че няма с какво да се изненадаме един друг в предстоящия мач, сподели Георги Андреев.

На този етап той няма кадрови проблеми и ще излезе с оптимален състав срещу Фрегата.

Важно изпитание предстои и за школата на ХК Добруджа. Юношите младша възраст, до 14-годишни, ще участват на финалния турнир за Купата на България. Шестте най-силни школи ще спорят за трофея в Хасково. Юношите на Добруджа, водени от треньорите Николай Минчев и Светослав Божков, са в една група със Спартак (Варна) и Левски (град Левски). В другия поток са домакинът Асти (Хасково), Фрегата (Бургас) и Раховец (Горна Оряховица). В събота са мачовете в групите, а в неделя полуфиналите и решителните срещи за определяне на крайното класиране.