Времето през почивните дни

През следващото денонощие отново ще преобладава облачно време. Ще има слаби превалявания от дъжд, на повече места в Южна България, главно в часовете до обяд. На места в равнините преди пладне ще има мъгла. Вятърът ще се ориентира от север, ще бъде слаб, в източните райони - до умерен. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, а максималните между 9° и 14°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".

Времето през почивните дни

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде около средното за месеца.



Над Черноморието в събота ще преобладава облачно време, със съвсем слаби превалявания от дъжд, главно по южното крайбрежие. Ще духа до умерен северен вятър, който привечер ще отслабне. Максимална температура на въздуха между 9° и 12°. Температурата на морската вода е около 6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В неделя ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места, главно в западните райони, ще превалява слаб дъжд, в планините над 1600 м - слаб сняг. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните – между 9° и 14°, малко по-ниски в западните райони.