Драго Стойчев с амбиции за "Дан Колов", Европейската олимпиада и Рио 2016

Кметът Детелина Николова поздрави състезателя на "Дорбуджански юнак" Драгомир Стойчев, който в края на миналата седмица стана национален шампион. Добричлията триумфира в категория до 97 кг. на републиканското първенство по свободна борба.

Драго Стойчев с амбиции за "Дан Колов", Европейската олимпиада и Рио 2016

Златното момче на Добрич за пореден път доказа силния добруджански дух, каза кметът Детелина Николова.




След като се прибрах от Германия, се готвих много сериозно за това състезание, защото исках да се завърна в Добрич със злато, сподели Драго Стойчев. За да станеш шампион трябва да си добре подготвен функционално, физически и психически, защото цялото състезание се провежда в рамките само на един ден, обясни Драго. Друг път ми е липсвала увереност на края и имам 15 загубени финала, но този път бях много спокоен, разкри той. На тепиха в София добричлията записа 4 победи. Така той продължи добрата си серия от Германия, където за 3 години има само 1 загуба във втора Бундеслига.

Аз обичам Добрич, повече време съм прекарал в местната зала за борба, отколкото в родния си дом, заяви шампионът на България. Камъкът си тежи на мястото, тук се чувствам най-добре, сподели борецът. Той посвети успеха си на 60-годишния юбилей на треньора на Клуб по борба "Добруджански юнак" Петър Петров. Драго благодари за финансовата подкрепа на спонсора на борбата в Добрич Димитър Димитров, който го придружаваше на срещата в общината.


Детелина Николова подари на шампиона книгата на Руслан Йорданов и Неделчо Колев "От равна Добруджа до върховете на Олимп", в която са представени всички добруджанци, участвали на Олимпийски игри. Да се присъедини към тази престижна копмания е една от целите на Драгомир Стойчев. От понеделник той ще бъде на лагер на Белмекен с националния отбор на България по борба, който ще се подготвя за "Дан Колов". Искам да играя финал на този турнир, заяви Драго. Той сподели и амбицията си през юни да развее знамената на България и Добрич на първите Европейски олимпийски игри в Баку. Следващата голяма цел на Драго е участие и на олимпиадата в Рио де Жанейро през следващата година.