7 хвърлячи на СКЛА "Добруджа" ще участват на републиканското

Зимното национално първенство по хвърляния за всички възрасти ще се проведе в края на седмицата, на 28 февруари и 1 март, на стадион "Пловдив" в града под тепетата.

7 хвърлячи на СКЛА "Добруджа" ще участват на републиканското

СКЛА "Добруджа" - Добрич ще участва със 7 състезатели на това републиканско първенство.




Георги Димов, Николай Петров и Геори Гюров ще се борят за медалите в мятането на диск при юношите младша възраст. Многократният републикански шампион на чук Никола Михов е решил да се докаже при по-големите от него атлети и ще участва при старшата възраст. В същата дисциплина, но при юношите младша клубът от Добрич ще представя Никола Панталеймонов. СКЛА "Добруджа" ще има и един състезател при мъжете - Михаил Димитров на чук.

Дамите ще бъдат представени от Гергана Миленова, която ще участва в дисциплината мятане на чук за девойки старша девойки.

Всички хвърлячи се подготвят по програма и методика, изготвена за тях от Галин Костадинов, който от септември е треньор в Дубай, но продължава да помага на талантливите добрички спортисти. Георги Димов и Николай Петров тренират и с бившия национален шампион и участник на европейско първенство Мирослав Костов, който ще придружава атлетите в Пловдив.

На първенството в края на седмицата ще бъдат излъчени зимните шампиони на България на чук, копие и диск. Припомняме, че състезанията по тласкане на гюле се проведоха в рамките на държавното първенство по лека атлетика в зала през февруари в Добрич, като трима състезатели на СКЛА "Добруджа" заеха призовите места при юношите младша възраст - Михаил Михалев - първи, Николай Петров - втори и Георги Димов - трети.