Напрегната 2014 година отчете БЧК Добрич, подпомогнати са близо 6500 души

6478 лица, 11 социални и лечебни заведения в добричка област са били подпомогнати от БЧК през миналата година. Сред тях са и 754 деца от различни уязвими групи.

Напрегната 2014 година отчете БЧК Добрич, подпомогнати са близо 6500 души

Това стана ясно на 65-то отчетно събрание на милосърдната организация в Добрич, на което присъстваха председателят на БЧК Христо Григоров и ген. директор доц. д-р Красимир Гигов.




2014-та е година на предизвикателствата за БЧК. По време и след наводнението през юни м.г. материално и финансово са подпомогнати над 800 домакинства от Добрич и община Добричка, като общият размер на предметната помощ е близо 106 хил. лв., а набраните средства бяха почти половин милион лева. Средният размер на изплатената помощ за едно домакинство е 655 лв. 80 дарители – фирми, организации и граждани, са се включили в инициативите на БЧК. 80 доброволци активно се включиха в преодоляването на последиците от бедствието. 

Беше отчетен сериозен ръст в общите приходи на добричката организация – близо 862 хил. лв., което се отдава на отпуснатите от националното ръководство средства за наводнените домакинства и ръст в стопанската дейност.


Председателят на БЧК Добрич Любомир Сивков отчете дейността на организацията за 2014 година