28 лични асистенти ще се грижат за 29 души в Тошевско

В изпълнение на постановление на Министерски съвет от 15.01.2015 година Община Генерал Тошево сключи договори с 28 лични асистенти, които ще предоставят социални услуги на 29 местни жители.

28 лични асистенти ще се грижат за 29 души в Тошевско

Средствата за услугата ще бъдат предоставяни от Агенцията за социално подпомагане, като целта е да се обезпечи финансирането на личната помощ до пускане на новите операции по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020. По този начин ще бъде осъществена и устойчивост по проект „Подкрепа за достоен живот”, който Община Генерал Тошево реализира в продължение на 4 години.



Потребители на услугата са хора с 90 и над 90 на сто трайно намалена работоспособност с определена чужда помощ, лица с по-нисък процент на трайно увреждане, но с установена невъзможност за самостоятелно обслужване, деца на възраст до 16 години с 50 на сто и над 50 на сто вид и степен на увреждане или деца на възраст от 16 до 18 години с 50 на сто и над 50 на сто степен на трайно намалена работоспособност с определена чужда помощ или с установена невъзможност за самостоятелно обслужване.