За първи път в Добрич първенство по мини футбол 5+1

"Dobrich Cup" ще предложи много емоции на всички обичащи тази игра и тръпката от спортното съперничество.

За първи път в Добрич първенство по мини футбол 5+1

За първи път в Добрич ще се проведе футболна лига по официалните правила на мини футбола. Мачовете ще се играят на терени с размери 40х20 метра, а отборите ще са в състав 5+1 - петима полеви играчи и вратар. Досега организираните турнири в Добрич по футбол за аматьори бяха за 8+1 на по-голям терен или пък се провеждаха в рамките само на 1-2 дни.



Първото издание на "Dobrich cup" ще започне през първата седмица на април. Първенството по мини футбол ще продължи около 2 месеца - до началото на юни.

Схемата зависи от броя на участващите отбори. Минимумът им ще бъде 8, лимит няма да има. Всеки отбор ще има гарантирани поне 5 мача в надпреварата.

Организаторите на турнира обещават много сериозна организация. Всеки мач ще бъде рефериран от лицензиран съдия. Ще бъде посигурен лекарски екип по време на срещите. Пълна статистика ще води делегатът и тя ще бъде качвана на сайта на турнира dobrichcup.ovo.bg. Там всеки футболист ще може да провери колко гола, асистенции и др. има.

Записването започна само преди ден, а вече 2 тима са потвърдили участието си. Крайният срок за записване е до 27 март. За връзка с организаторите - телефони: 0888 56 52 56 и 0894 36 83 63, e-mail: dobrich_cup@abv.bg или на лични съобщения до фейсбук профила DobrichCup DobrichCup. Необходимата информация е име на отбора, имена на футболистите, дата на раждане и позиция, на която играе всеки състезател. Всеки тим трябва да картотекира минимум 8 играчи, а максимум - 15 (по време на срещите са позволени хокейни смени). Таксата за участие е еднократна в размер на 100 лева на отбор.

Изисква се всеки футболист да има навършени 16 години. Картотекирани в А, Б или В група през настоящия сезон футболисти нямат право да играят в "Dobrich cup".

Организаторите са подсигурили награден фонд в размер на 2500 лева под формата на парични и предметни награди. Трите най-добри отбора ще получат купи и медали. Голямата награда за шампиона е пълна екипировка на Macron, с изписано името на съответния футболист. Ще бъдат връчени и индивидуални награди - за голмайстор на турнира, за най-добър вратар, за най-полезен играч.


Призът за голмайстор на турнира