СКПС Добруджа ще участва с петима състезатели на държавното първенство за младша възраст

Всички деца са подготвени и мотивирани, гарантирам, че ще дадат най-доброто от себе си на състезанието и ще се представим достойно, заяви треньорът им Иван Иванов.

СКПС Добруджа ще участва с петима състезатели на държавното първенство за младша възраст

410 състезатели от 47 клуба са заявили участие за държавния личен-отборен шампионат по плуване в зала за юноши и девойки младша възраст - 13 и 14 годишни. Момичетата са 173, а момчетата - 237. Стартовете са от петък до неделя (20 - 22 февруари) на 25-метровия басейн "Младост" в Пловдив, съобщават от Българската федерация по плувни спортове.



СКПС Добруджа - Добрич, чийто състезатели тренират в плувен комплекс "Русалка", ще бъде представен от двама юноши и три девойки - Максим Михайлов, Калоян Коев, Теодора Недева, Каролина Василева и Галина Тодорова.

Техният треньор Иван Иванов сподели за Добрич Онлайн, че петимата са добре подготвени и мотивирани за добро представяне в Пловдив, затова той е сигурен, че те ще дадат най-доброто от себе си на това републиканско първенство.

Припомняме, че в края на миналата седмица създаданета само преди година и половина плувна школа на СКПС Добруджа достигна до първия си медал от републиканско първенсто, който е и първи за града ни в този спорт след повече от четвърт век. На шампионата на България за деца до 12 години във Варна Станислава Сарандева се класира втора на 100 метра свободен стил и заслужи сребърното отличие.