Община Добрич ще кандидатства за финансиране за ремонт на стадион "Пионер"

Проектът е на стойност 710 000 лева и предвижда изграждането на спортно-тренировъчен комплекс, включващ две игрища и съблекалня.

Община Добрич ще кандидатства за финансиране за ремонт на стадион "Пионер"

Общински съвет - Добрич днес одобри проекта и даде съгласие за кандидатстване за финансиране пред Министерството на младежта и спорта. На мястото на стадион "Пионер" в градския парк се предвижда изграждането на две футболни игрища - едно с естествена и едно с изкуствена настилка. Проектът включва още съблекалня и обслужващи помещения за спортисти, поливна система, дренаж, осветление на игрищата и огради. Бъдещото спортно съоръжение ще се използва за тренировъчната дейност на детско-юношеската школа на ФК Добруджа, практикуване на масов любителски спорт и общоградски спортни и културни мероприятия.




На днешното заседание на общинския съвет бе приет и Бюджет 2015. В него са заложени 650 000 лева за спортните клубове в Добрич, което е със 100 000 лева по-малко спрямо изминалата година. Ако приходите през годината надминат планираните, средствата за клубовете също може да се актуализират, коментира за Добрич Онлайн кметът Детелина Николова. Тя заяви, че през тази година приоритет на общината е спортната база, като посочи за пример проектите, с които се кандидатства за ремонт на стадион "Пионер" и лекоатлетическото крило на зала "Добротица". Все още не е решено как точно ще бъдат разделени между клубовете в Добрич тези 650 000 лева. Детелина Николова заяви, че ще има малко намаление на парите, отпускани от Община Добрич за футбола спрямо 2014 година. Тя посочи, че с увеличаването на членовете на Управителния съвет на ФК Добруджа се очаква клубът да увеличи и своето финансиране от външни източници.