Доган даде втори шанс на депутат от Добрич

Лидерът на ДПС Ахмед Доган даде втори шанс на депутата от избирателен район Добрич Корман Исмаилов да преосмисли позициите си.

Доган даде втори шанс на депутат от Добрич

Той има срок от една седмица да заяви становището си - дали ще се включи в политическия проект на Касим Дал или ще остане в структурата на ДПС. Това съобщи зам.-председателят на партията Лютви Местан.

„Лидерът на ДПС Ахмед Доган прояви характерното си великодушие и аристократизъм и му даде срок от една седмица са преосмисли позицията си.", коментира Местан.

Причината в поведението на Корман Исмаилов да бъде обсъждано днес е, че той е присъствал на форум на Касим Дал в Търговище.

Днес Исмаилов не е успял да даде разумно обяснение за това и не е успял да отговори на поставените му въпроси.

Лютви Местан запита защо ако той отдавна е имал резерви не ги е споделил до момента, а изведнъж се сеща, че има друго виждане за бъдещето на ДПС и за модернизирането на партията.

Местан подчерта, че една партия може да бъде толерантна към своите кадри ако изразяват различни идеи и позиции вътре в партията, но не може да толерира противоуставно и противопартийно поведение.

Местан помоли журналистите да не разчитат този акт на аристократизъм от страна на Ахмед Доган като проява на слабост. „Имунната система на ДПС е силна и е задействана.", коментира още заместник председателят.

Той заяви, че в Търговище маските са паднали и е станало ясно, че Касим Дал прави планове за друг политически проект.

„Ние няма да пресираме Корман Исмаилов, не го пресирайте и вие", обърна се с молба към медиите Христо Бисеров.

От ДПС изтъкнаха, че в рамките на една седмица Исмаилов ще има шанса и времето да преосмисли поведението си, „да намери подходящо огледало, в което да се види" и да изчисти вътрешните си противоречия.

Местан разказа, че днес Корман Исламилов е заявил, че не иска да участва в проекта на Касим Дал.
От ДПС очакват окончателната му позиция.