Чудесен старт за малките плувци от СКСП Добруджа на републиканското до 12 години

197 състезатели от 37 клуба стартираха на държавния личен-отборен шампионат за деца до 12 години, който се провежда в Златни пясъци. От тях 99 са момчетата, а 98 - момичетата.

Чудесен старт за малките плувци от СКСП Добруджа на републиканското до 12 години

Около 190 деца продължават след квалификациите, съобщи треньорът на Спортен клуб по плувни спортове „Добруджа“ Иван Иванов. Стартовете са от петък до неделя на басейна на "Спортпалас".




СКПС „Добруджа“ е представен от 2 деца – Станислава Сарандева и Здравко Желев. И двамата се класираха за по-нататъшните финали, като Станислава постигна четвърто време на 400 метра свободен стил, като само секунда я отдели от бронзовия медал!

Здравко е 34-ти след квалификациите и също продължава напред. Миналата година децата на Добрич не успяха да преодолеят квалификациите.

Днес в програмата Станислава ще се състезава на 50 метра св. стил и 200 метра съчетано плуване, а Здравко – на 100 метра гръб. Стартовете са от 17 часа.

Утре състезанието продължава от 9 часа в дисциплините 100 м. св.стил и 100 м. съчетано плуване за Станислава Сарандева и 200 м. гръб и 100 м. бътерфлай за Здравко Желев.