Добруджа спечели убедително, Наско Илиев блесна с нови два гола

Жълто-зелените победиха с 3:1 Локомотив (Мездра) в мач, игран на стадиона с изкуствена тревна настилка в Добрич. На два пъти точен бе машината за голове Атанас Илиев. Валентин Веселинов отбеляза дебютния си гол за новия си отбор.

Добруджа спечели убедително, Наско Илиев блесна с нови два гола



Домакините откриха в 6 мин. Атанас Илиев стреля опасно с глава, вратарят на Локомотив (Мездра) успя да избие, но при добавката голмайсторът на Добруджа не му остави никакви шансове. В 54 мин. Атанас Илиев покачи на 2:0 с изстрел от границата на наказателното поле по земя в долния десен ъгъл на вратата на Локомотив. В 61 мин. Валентин Веселинов получи топката в наказателното поле на гостите и се разписа за 3:0. Минута преди края на контролата Георги Василев с добро изпълнание на пряк свободен удар направи загубата на Локомотив по-почетна.

Добруджа започна в състав: Павел Петков, Кристиян Димитров, Симеон Иванов, Младен Димитров, Даниел Генов, Николай Петров, Петър Казаков, Александър Димитров, Валентин Веселинов, Радой Божилов и Атанас Илиев. През втората част в игра влязоха Димитър Илиев, Даниел Граматиков, Георги Димитров, Валери Кулинов, Филип Филчев, Мартин Михайлов, Симеон Митев и Кристиян Георгиев.

Поради контузии срещата пропуснаха Кристиян Петков и Георги Пейчев.

Холандецът Джовано Годекен пък се е прибрал в родината си, заради лични проблеми и няма да играе за Добруджа.

В Добруджа вече не е и Мустафа Мустафа, който не влиза в плановете на треньорския щаб за пролетта и е свободен да си търси нов отбор.

Отборът от Добрич има 2 победи, 1 равенство и 1 загуба в четирите си контроли. Петата е в събота срещу елитния Черно море във Варна. През следващата седмица жълто-зелените ще изиграят още 2 контроли - срещу Суворово и най-вероятно срещу Септември (Тервел).