Хандбалистите на Добруджа - готови да започнат годината с победа

Първия си мач за 2015 година ще изиграе в събота мъжкият състав на хандбален клуб Добруджа.

Хандбалистите на Добруджа - готови да започнат годината с победа

На 7 февруари, от 15.00 часа, отборът от Добрич гостува в Шумен на едноименния тим в 1/8-финален мач за Купата на България. Победителят от двойката ще се излъчи в една среща. Домакин е Шумен, тъй като отборът е в Б група, докато Добруджа е в А. Спечелилият срещата се класира за 1/4-финалите и на 21 февруари ще гостува на НСА в София.




Въпреки нарушения ритъм на подготовка, заради заболявания от грип на състезатели, сме готови да започнем успешно годината и да спечелим в Шумен, заяви Георги Андреев - президент и треньор на ХК Добруджа. Добрата новина е, че всички хандбалисти вече са здрави и ще бъдат на разположение за съботното гостуване. Единствният отсъстващ е трайно контузеният Венцислав Петров.

Шумен е опитен отбор, в който все още играят хандбалисти от шампионския му състав, съперникът ще е много мотивиран срещу нас, затова трябва да сме пределно концентрирани и да не допуснем подценяване, коментира Георги Андреев. Имаме сериозни амбиции за купата, целта ни е минимум да повторим класирането си в турнира от миналата година - участие на финал, добави той.

Мачът в Шумен ще е първи за годината за Добруджа. Заради отсъствието на болните от грип хандбалисти, Добруджа не изигра нито една контрола през подготвителния период. Няма новопривлечени или напуснали хандбалисти - запазва се изцяло досегашният състав на отбора.