Община Генерал Тошево ще финансира ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми

Предстои общинският съвет да гласува Правилник за финансиране на процедури ин витро.

Община Генерал Тошево ще финансира ин витро процедури на двойки с репродуктивни проблеми

Покана за съвместна дейност към Община Генерал Тошево е отправена от Фондация "Искам бебе". Екип от служители на Общинска администрация вече изготви Правилник за финансиране на процедури ин витро, който ще бъде разгледан и гласуван на предстоящото през този месец заседание на Общински съвет.



Правилникът е изцяло насочен към финансово подпомагане на семейства и двойки, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Генерал Тошево.

С приемането на нормативния акт ще се създаде процедура, по която двойките ще могат да кандидатстват за финансово подпомагане в размер на 2000 лв. или 2500 лв. при необходимост от донорски материал. За целта ще се организира нарочна комисия, съставена от членове на Общински съвет Генерал Тошево, ресорни служители на Общинска администрация и медицинско лице, която ще има за цел да разглежда постъпилите заявления и отправя предложение до Общинския съвет за предоставяне на финансовото подпомагане. С предимство ще се ползват двойки, които не отговарят на критериите за държавно финансиране от страна на Център за асистирана репродукция.