Нивото на река Добричка остава високо

Към 18 часа дъждът в региона спря, но на входа на Добрич от посока село Богдан оттокът на водата продължава със същия дебит, какъвто наблюдавахме в следобедните часове. Скоростта на оттичане е същата.

Нивото на река Добричка остава високо

В Градския парк оттокът преминава точно на ръба на профила на коритото до изхода на бул. "Русия". Пред Спортен комплекс "Русалка" има разлив. Част от водата се оттича по наклона и се влива в езерото. Засега то поема водата.


Днес екипи на Пожарна безопасност отводняваха приземните етажи в ЦДГ 24. Служители на община Добрич и общинското дружество "Жилфонд Инвест" работиха по отоплителната инсталация в сградата, за да я съхранят в изправно състояние.

Продължава отводняването на ДКЦ II, където водата избива от шахтите, поради големия дебит в коритото на реката, което е в непосредствена близост до сградата. И там дружеството взе бързи мерки по демонтаж на горелките от котелното помещение.

В късните следобедни часове служители на общината уведомяваха устно с мегафон живущите граждани във вилната зона в района на лозята за необходимост от непрекъснато наблюдение на ситуацията и бързи мерки за евакуация при опасност.

Община Добрич прави всичко възможно и кметът ръководи цялата дейност и координира действията с органите на реда, с дирекция "Пожарна безопасност" и оператора ВиК. Обходът и наблюдението на коритото на реката продължават докато е необходимо, за да се вземат адекватни мерки и решения съгласно обстановката.