Д-р Новоселска ще съдейства за решаване на проблемите в туризма

В рамките на работна между представители на туристическия бранш и областния управител д-р Маргарита Новоселска са били поставени няколко основни проблема: последиците от наводненията през юни м.г и респективно рискът от подобно бедствие в Албена, високите концесии на плажовете, липсата на модерно оборудван къмпинг, както и на кадри.

Д-р Новоселска ще съдейства за решаване на проблемите в туризма

Д-р Новоселска е информирала участниците в срещата, че са предприети действия за почистването на коритото на река Батовска. Местната администрация е изпратила искане за обследване до министерството на околната среда, тъй като реката е в защитена зона Балтата. Очаква се разрешение за почистване на затлаченото легло на реката, за да се освободи пътя на дъждовните води.    

От туристическия бранш са постъпили предложения да се намалят концесионните такси на плажовете, а самите пясъчни ивици да се обособят в по-малки зони; областният управител да контролира как общините разходват средствата от такси, защото според тях не отивали за облагородяване на плажните зони. Предприемачите са обещали съдействие за дуално обучение на кадри за туризма.