Времето в следващите дни

През нощта ще е облачно. Все още на отделни места в Източна България ще има слаби превалявания от дъжд, а в Лудогорието от сняг, но до сутринта валежите навсякъде ще спрат.

Времето в следващите дни

Утре облачността ще е променлива, често намаляваща до незначителна, но по-късно през деня от северозапад отново ще се заоблачи. След обяд в югоизточните райони ще завали дъжд. Ще духа слаб южен вятър. Минимални температури между минус 4 и 1°, максимални 5°-10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава Агенция "Фокус".



По Черноморието утре ще е предимно облачно, след обяд по Южното Черноморие с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури ще са между 6°-9°. Температура на морската вода е 6-7°. Вълнение на морето ще е 1-2 бала.

В петък ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат още и максималните ще са предимно между 7° и 12°. Ще преобладава облачно време с по-значителни разкъсвания и намаления на облачността преди обяд над Югозападна, а около и след обяд над Източна България. Привечер облачността ще се вплътни и през нощта срещу събота от югозапад ще завали дъжд. В събота от запад на изток ще превали в цялата страна. Вятърът ще отслабне и за кратко ще се ориентира от запад, а облачността временно ще се разкъса. Температурите ще останат високи за края на януари. Вечерта от запад отново ще се заоблачи и ще завали дъжд, в планининте - сняг. В неделя времето ще бъде облачно, с валежи. Вятърът ще бъде слаб до умерен от юг-югозапад. Ще се задържи сравнително топло. След обяд валежите ще отслабнат и временно ще спрат.