Пламен Николов: Няма опасност от навлизането на радикален ислям в област Добрич

В разговор с районния мюфтия Билял Дарджан стигнахме до категоричен извод, че на този етап няма опасност от навлизането на радикален ислям в областта, заяви председателят на Окръжна прокуратура - Добрич Пламен Николов.

Пламен Николов: Няма опасност от навлизането на радикален ислям в област Добрич

И двамата сме убедени, че навлизането на радикален ислям е вредно както за мюсюлманите в България, така и за държавата, защото това би нарушило добрия етнически модел в страната, каза на пресконференция Пламен Николов.



Само за миналата година, само по море, в областта са влезели над 150 емигранти от държави, изповядващи ислям, от близкия и средния изток, съобщи окръжният прокурор на Добрич. При наличието на толкова много чужденци, дошли по нелегален начин, трябва да сме сигурни, че сред тях няма радикално настроени или терористи, и да ги проверяваме, коментира още той.

Категорично няма данни за спящи клетки в област Добрич, съобщи Пламен Николов. Бъдете сигурни, че ако има дори предположение за наличието на такава клетка, ще действаме максимално бързо и безкомпромисно, по примера на немската и белгийската полиция, заяви окръжният прокурор на Добрич.

Той съобщи още, че по информация от ДАНС няма нито един случай на "износ" на бойци за "Ислямска държава" от областта.