Ученици дискутират за ползата от образованието

„Икономическата принуда и образованието“ бе темата на дискусията по тематичен филм, организирана с ученици от ОУ „Отец Паисий“ в село Батово от Центъра за кариерно ориентиране - Добрич.

Ученици дискутират за ползата от образованието

Кои са основните причини най-често водещи до отпадане от училище, какви са алтернативите за младите хора от малките селища,  каква информация за възможностите на образователната система ни е нужна, за да продължим образованието си, какви промени ще настъпят в живота ни при избора, който правим –  бяха част от обсъжданите въпроси.



Кариерните консултанти представиха известни личности от ромски произход, успели в сферата, в която работят и творят – кардиологът проф. Чирков, поетесата Сали Ибрахим, доц. Христо Кючуков – доктор на педагогическите науки, музикантите  Ибро Лолов, Венцислав Такев,  Юри Юнаков,  художникът от Добричко - Радослав Димитров /Бадуля/, прославили страната ни в чужбина. В края на дискусията учениците обобщиха, че икономическата принуда е сериозна бариера за постигане на добро образование, но познанието е път за излизане от социалната безизходица.


Ученичка от 7-ми клас представя успели личности от ромски произход