75 служители на Областна управа подобриха административния си капацитет

В срок приключва изпълнението на проект „Повишаване ефективността на работа в Областна администрация Добрич" по Оперативна програма „Административен капацитет"

75 служители на Областна управа подобриха административния си капацитет

Общо 75 служители на областна управа са преминали различни видове обучения по програмата. Те са получили знания и умения за ефективна работа – лична и в екип, добра комуникация и преговори, повишаване на мотивацията за работа. Служителите са преминали обучения по управление на човешките ресурси, държавен протокол, прилагане на административно процесуалния кодекс и на комплексно административно обслужване.




Областният управител д-р Маргарита Новоселска поздрави всички служители за успешното изпълнение на проекта и благодари на екипа, който бе ангажиран с неговото изпълнение през изминалите девет месеца: Миглена Пейчева, Кемал Асан и Мария Йорданова.


Д-р Новоселска изрази своето очакване, повишаването на административния капацитет и мотивацията на служителите за по-ефективно и ефикасно изпълнение на професионалните им задължения, да окаже трайно въздействие върху всеки служител - от една страна, и от друга - повишеният капацитет да въздейства положително върху ефективността на административните дейности и процеси и тяхната организация, „което ще бъде  от полза за утвърждаване на авторитета на нашата институция“, подчерта областният управител.

Основната цел на ОПАК е да подобри работата на администрацията, да я направи ефективна, обърната "с лице към хората" и ориентирана към потребителите на административни услуги.