Цялостен ремонт на пътя Добрич – Албена

Това е заложено в програмата на Областно пътно управление – Добрич, стана ясно на заседанието на Областната комисия по безопасност на движението днес

Цялостен ремонт на пътя Добрич – Албена

До края на месеца ще бъде изготвен бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" и ОПУ – Добрич ще знае с какви средства ще разполага за ремонт на пътища, вкл. и цялостни превантивни ремонти, съобщи директорът на ведомството Георги Стратиев. Това означава почти цялостно възстановяване с изравнителни и износващи пластове и нови банкети. Такъв ремонт се предвижда за пътя Добрич – Албена и за Добрич – Крушари – Александрия, с оглед на откриването на ново КПП там.



От програмата за текущи ремонти и поддръжка ще бъдат ремонтирани пътните отсечки: Добрич – Преселенци – Сърнино и Добрич – Козлодуйци – Лясково – Житница. Приоритетно дейностите по изкърпване и асфалтиране ще се извършват през април и май, за да не се пречи на туристическия поток през лятото. От Пътното се надяват тази година да им отпуснат повече средства и за съпътстващи дейности, като окосяване на затревени крайпътни площи и разделителни ивици.