Млади банди с шанс да излязат на една сцена с най-великите в рока на феста в Каварна

Юбилеят на Kavarna Rock пристига с ново издание на Jägermeister Battle of the bands. Забиване на една сцена с Twisted Sister и запис в звукозаписно студио са сред наградите на конкурса.

Млади банди с шанс да излязат на една сцена с най-великите в рока на феста в Каварна

През 2015-та Kavarna Rock ще удовлетвори не само музикалните желания на феновете, но и стремежите на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите.



До 10 март желаещите да се включат във второто издание на битката на бандите трябва да изпратят на е-mail: battle@bglm.eu 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език. Писмото трябва да съдържа информация за групата, лице и мейл за обратна връзка, предпочитан град за кастинг - София, Пловдив или Варна. Задължително условие за участие е бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

Предварителният подбор на групите ще се извърши до 22 март, след което ще бъдат обявени класиралите се, датите и местата на кастинг в трите града. Квалифицирано жури ще излъчи две български групи, които ще влязат в битка с банди от други държави в първия ден на десетия Kavarna Rock. В "Jägermeister Battle of the bands" ще се включат и групи от Румъния Молдова, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Грузия, Русия, Украйна.

На 26 юни на сцената в Каварна ще излязат 8 млади рок банди, от които публиката ще избере двама победители. Единият победител ще спечели възможността да открие вечерта на 28 юни, броени часове преди излизането на легендите Twisted Sister. Бандата ще получи и запис в професионално звукозаписно студио. Вторият победител ще забие отново на сцената на Каварна рок 2015 на 27 юни и ще се сдобие с материална награда от фестивала.