Времето в понеделник

През следващото денонощие, през страната ще премине бърз студен атмосферен фронт. С умерен и силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. През тази нощ облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и във високите полета на Западна България и Предбалкана ще завали сняг, а в Източна – дъжд, който до сутринта в много райони ще премине в сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките, съобщава Агенция "Фокус".

Времето в понеделник

Атмосферното налягане ще се повишава и в следобедните часове вече ще е по-високо от средното за месеца.



Около обяд валежите в Западна България ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява, докато в Източна ще спре да вали едва привечер, най-късно в югоизточните райони. Температурите съществено ще се понижат: минималните сутринта ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 1° и 6°.

На Черноморието ще е облачно със смесени валежи - от дъжд и сняг. Вятърът до обяд ще е силен от северозапад, след което ще поотслабне. Максималната температура на въздуха ще е 3-4°, на морската вода – около 4-5°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.