Времето в четвъртък

Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, по Черноморието до 7° – 8°. Коледният ден ще започне със слънчево време, но след обяд от югозапад ще се появи висока облачност.

Времето в четвъртък

Привечер над югоизточните райони ще се снижи, вплътни, но ще остане все още без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Такава е прогноза за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.




Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има привечер по южното крайбрежие, но без валежи. Ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 13° и 15°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 8° - 10°. Преди обяд над планините ще бъде слънчево. След обяд облачността ще е променлива, привечер - предимно значителна, но ще бъде без валежи. Ще духа силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 5°.

В петък облачността ще се вплътни и на места в Източна България и в северозападните райони ще превали. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Дневните температури чувствително ще се понижат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, а минималните – между 0° и 5°. През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна, ще се усилят, а с понижението на температурите дъждът, в Западна и по-голямата част от Северна България, ще премине в сняг.

В събота ще бъде облачно с валежи, в по-голямата част от страната от сняг, по Черноморието и в югоизточните райони от дъжд. Ще бъде ветровито и понижението на температурите ще продължи. В неделя ще е сравнително студено, облачно и все още на много места ще продължи да превалява сняг, но валежите ще започнат да отслабват и да спират.