Времето в сряда

През нощта облачността ще е значителна и на места, в западните райони, ще превали дъжд. Минимални температури - между минус 2° и 3°, по Черноморието до 5°-7°.

Времето в сряда

Утре, сряда, ще е облачно, главно в южната половина от страната с валежи от дъжд. През нощта срещу четвъртък валежите ще обхванат и централните и източни райони на Северна България. Максимални температури в повечето места между 5° и 10°, в югоизточните райони до 12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".



Атмосферното налягане ще се понижи още малко. Ще е малко по-ниско от средното за декември.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд, повече в южните райони. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 12° - 13°, температурата на морската вода е 8° -10°. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

В четвъртък в Северна и Източна България ще духа умерен северозападен вятър. Преди обяд на места в източните райони слабо ще превалява, но от запад облачността ще се разкъсва и намалява до незначителна. В петък и събота ще има променлива облачност, намаляваща временно до слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад - запад. Втория ден дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 9° и 14°.