На нов пенсионерски клуб ще се радват жителите на Спасово

Изцяло нов клуб на пенсионера се откри днес в село Спасово. Той се помещава в сградата на НЧ “Отец Паисий – 1897” и има всички необходими удобства за пълноценно общуване и споделяне на радостни мигове от хората на третата възраст в селото.

На нов пенсионерски клуб ще се радват жителите на Спасово

Близо четири месеца продължиха строителнo-ремонтните дейности, като стойността за тяхното реализиране надхвърли 42 000 лв. - средства от капиталовата програма на Община Генерал Тошево за 2014 година. В рамките на благоустройствените мероприятия бе подменена покривната конструкция на помещението, положи се нова подова настилка, сменена бе дограмата, изградиха се санитарни помещения. Свежи цветове в интериора допълнително създават приятна атмосфера за членовете на клуба. Наред с това, залата бе обзаведена с нови маси, столове, слънцезащитни щори и ел.уреди.




Празненството по откриване на новия клуб бе уважено от зам.-кметът на Община Генерал Тошево Георги Георгиев, секретарят на Община Генерал Тошево Вяра Дянкова и председателят на „Общински съюз на пенсионерите 2004” Стоянка Проданова. Ресорният зам.-кмет пожела мястото да се превърне в притегателен център за още повече хора, били те и от младото поколение.


Клуб на пенсионера „Лазар Спасов” в Спасово е един от най – големите в общината. В него членуват над 60 човека, като освен женска певческа група в него дейност развива мъжка такава и танцувален състав. От няколко години клубът има установени сътрудничества с пенсионерските клубове на с. Селци, Пловдивско и с. Световрачене, Софийско.

Преди да поздравят пенсионерите от Спасово, представителите на общинска администрация посетиха кметството и читалището, които също бяха ремонтирани през този строителен сезон. Сградата на Кметство с. Спасово бе изцяло санирана и боядисана, а строителните дейности по културното средище приключиха преди месец и включваха ремонт на покрива и вътрешните помещения за 18 хил. лв., както и ремонт на интериора с целевата държавна субсидия от Министерство на културата за 4 хил.лв.