Община Добрич набира желаещи за услугата "Обществена трапезария"

Във връзка с поредно стартиране на проекта "Обществена трапезария" на територията на Община град Добрич, от днес (12 декември) до 17 декември (включително) от 9.30 часа до 16.30 часа, започва набирането на заявления от желаещите да ползват услугата в сградата на бившия Партиен дом, етаж 11, стая 1112.

Община Добрич набира желаещи за услугата "Обществена трапезария"

Проектът е с цел помощ и подкрепа на лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии (пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност), скитащи и бездомни деца и възрастни.

Необходимо е при подаване на заявленията-декларации кандидатите да представят следните документи:
- Документ за самоличност (лична карта, паспорт)
- Ако в семейството има деца, родителите трябва да представят акт за раждане на децата.
- Кандидати, освидетелствани от ТЕЛК, трябва да представят копие от Експертно решение на ТЕЛК.
- Безработните кандидати трябва да представят регистрационен картон от Дирекция ”Бюро по труда”.

На 30 декември всеки подал заявление-декларация може да провери дали е одобрен в изнесения списък на информационното табло на етаж 11 в бившия Партиен дом.



Доставянето на храната ще започне от 05 януари 2015 г., всеки работен ден от понеделник до петък, в Клуб на пенсионера на ул. "Отец Паисий" №82 и Храм "Света Троица".