Времето в петък

През нощта облачността ще е разкъсана, в югоизточните райони – предимно значителна и на места там е възможно да превали.

Времето в петък

В петък през деня от запад облачността ще намалее, над по-голямата част от страната до слънчево. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от северната четвърт. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, малко по-ниски в местата със снежна покривка. Максималните ще са от 1° - 3° в североизточните райони до 8° - 10° в югозападните. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Агенция "Фокус".



Над Черноморието в петък ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще са от 4° по северното до 9° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7° - 9°.

В събота ще преобладава слънчево и почти тихо време. На места в низините преди обяд ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в южните райони до 2-3°, а максималните – от 0° в северозападните райони, където има снежна покривка до 10° на места в Южна България. В неделя на повече места в равнините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а над планинските райони ще бъде предимно слънчево. Температурите още малко ще се повишат. В началото на следващата седмица от запад облачността ще се увеличи, все още без валежи.