Бум на измамите на възрастни хора в областта

За нови три случая съобщават от ОД на МВР - един в Балчик и два в Каварна.

Бум на измамите на възрастни хора в областта

Около 09.00 часа вчера в полицията в Балчик се тъжи 63-годишна жена от белия град. Около 12.00 часа предния ден тя получила обаждане от непознат мъж, представящ се за доктор. Мнимият лекар съобщил на жената, че синът й е пострадал и е настанен в болница в град Варна, като за лечението му е нужна сумата от 12 000 лева. Малко по-късно тя предава 2 650 лева на непознат мъж пред дома си в град Балчик.



Вчера по обед в РУП Каварна пък сигнал подава 79-годишна жена от град Каварна. 2 часа преди това тя също получила обаждане от непознат мъж, представящ се за доктор. Той я заблудил, че дъщеря й е болна от вирусно заболяване, като за лечението й са необходими медикаменти, за които жената трябва да плати. Малко по-късно тя предава 6 900 лева на непознат мъж в град Каварна.

Същия ден е измамена и 77-годишна жена от град Каварна. Чрез въвеждане в заблуждение неизвестни са й поискали 3 000 лева за получаване на колетна пратка от Германия. След проведени оперативно издирвателни мероприятия са установени и задържани Й.Й. (26 г.) от град Балчик и С.Д. (25 г.) от град Шумен. Парите са открити в един от задържаните. Работата по случая продължава по описа на РУП Каварна.