Времето в четвъртък

През нощта облачността над страната ще се разкъса, на много места и временно ще намалее. Минимални температури в Северна България ще са между минус 5° и минус 1°, в Южна между 0° и 4°, в София около минус 1°.

Времето в четвъртък

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българска академия на науките (БАН), съобщи Агенция "Фокус". Утре ще има разкъсана облачност, над много райони от Северна България до слънчево време, но от юг облачността ще се увеличава и до края на деня над по-голямата част от страната ще се заоблачи. На много места в Южна България ще превали дъжд. Дневните температури ще се повишат с няколко градуса и максималните, в повечето места, ще бъдат между 3° и 8°, в София около 6°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и през деня ще бавно ще се понижава.



Над Черноморието ще бъде предимно облачно и главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Максимални температури 7-8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо – 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно и на места ще превали слаб сняг. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 3°, на 2000 метра около минус 1°.

В петък ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Облачността от запад бързо ще намалее, над по-голямата част от страната до слънчево време. В събота и неделя ще преобладава слънчево време, ще бъде почти тихо. Сутринта на места в низините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните между 5° и 10°. В северозападните райони, където има снежна покривка, ще са по-ниски - минималните минус 4-5°, а максималните 0-1°.