Йордан Атанасов отново е спортист на Добрич, ВК Добруджа 07 е отбор на годината

За втора поредна година тежкоатлетът Йордан Атанасов бе избран за спортист на Добрич, волейболистите прекъснаха дългогодишната хегемония на хандбалистите при отборите.

Йордан Атанасов отново е спортист на Добрич, ВК Добруджа 07 е отбор на годината

Днес станаха ясни десетте най-добри спортисти и трите най-добри отбора на град Добрич за 2014 година. Те бяха определени от кметския екип на общината, общинските съветници от спортната комисия, спортните клубове и спортните журналисти. Бяха попълнени общо 31 анкетни карти, чиито резултати бяха обобщени днес в Община Добрич пред представителите на медиите.



15-годишният Йордан Атанасов от СК" Вдигане на тежести - Добрич" за втора поредна година бе избран за най-добрия спортист на града. През тази година той се представи отлично на Европейското първенство за кадети, до 17 години, независимо че бе с 2 години по-малък от съперниците. Йордан Атанасов се класира трети в двубоя, а в изхвърлянето стана втори, като постави нов европейски рекорд в движението за състезатели до 15-годишна възраст. Той е държавен вицешампион в двубоя и първи в движението изхвърляне в България при тежкоатлетите до 20 години.

Второто място в анкетата е за Георги Михайлов от Карате клуб "Самурай" - първи на Купа България и на държавното първенство за мъжа на ката - както индивидуално, така и отборно. Той постигна и голям международен успех с второто си място на ката на откритото първенство на Турция.

На трето място се класира боксьорът на Добруджа Мариян Момчев. През тази година той се класира първи на държавното лично отборно първенство и за Купа България.

Четвърти е волейболистът на Добруджа 07 Светослав Арнаудов, пети е борецът на "Добруджански юнак" Светослав Люцканов, лекоателетката на СКЛА "Добруджа 99" Радосвета Симеонова се нареди на шестата позиция, седмото място е за гюлетласкачът от СКЛА "Добруджа 99" Николай Петров, следват двама хандбалисти на Добруджа - Венцислав Петров и Красимир Коев, а десятката завършва с лекоатлетът на Добруджа Стоян Владков.

Мъжкият състав на ВК "Добруджа 07" бе избран за отбор на годината в Добрич и така прекъсна серията на ХК Добруджа от седем поредни първи места. Волейболният отбор игра финал в турнира за купата и завърши шести в Суперлигата. За мъжкия състав на ХК Добруджа през тази година остана второто място в анкетата, след второто място за купата, четвъртото в първенството и участието в евротурнирите. На трета позиция бе класиран отборът на КК Самурай - мъже, който през тази година спечели първите места на ката на държавното първенство и Купа България.

По предложение на Дана Михайлова - журналист от радио Добруджа, което е одобрено от спортната комисия към Общински съвет - Добрич, ще бъдат връчени и две допълнителни награди. Деветгодишният шахматист Момчил Петков от ШК "Енергия 21" ще бъде отличен за най-проспериращ млад състезател. Специална награда ще получи Милена Тодорова от СК за хора с увреждания "Фаворит 2013", която спечели златни медали на параолимпийските игри във Варна и на Държавното първенство по спортна стрелба в Пловдив.

Най-добрите спортисти и отбори на Добрич ще бъдат наградени на церемония в хотел "Изида" на 19 декември, от 12.30 часа.