5 акта съставиха данъчните в Генерал Тошево

Заведенията в Добрич без нарушения на студентския празник

5 акта съставиха данъчните в Генерал Тошево

През изминалата нощ инспекторите от „Оперативни проверки” при НАП Добрич извършиха контрол в дискотека и  ресторант в града, в които студенти празнуваха 8-ми декември. Целта на проверките бе да се установи отчитат ли заведенията приходите от вход и отчитат ли се реалните обороти. Освен това данъчните извършиха контрол по спазване на осигурителното законодателство, имат ли трудови договори работещите в обектите и изпълнили  ли са техните собственици задълженията си към НАП. При осъществения контрол не са установени нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.



През изминалите дни екипи на „Оперативни проверки“ извършиха масови проверки на обекти в Генерал Тошево. Проверявани са заведение за обществено хранене, кафенета, книжарници и др. обекти. При инспекциите, данъчните са установили, че четирима от търговците не отчитат извършените продажби чрез касовите апарати, като по този начин укриват реалните си обороти. На всички тях са съставени актове за административно нарушение.

На собственика на друг от проверените обекти е съставен акт за неподаване на декларации и невнасяне на социални осигуровки.

Пълна данъчна ревизия ще бъде възложена и на търговец, чийто оборот само за 5 месеца надхвърля 50 хиляди лева, но той не се е регистрирал по ДДС. Данъчните ще предприемат действия за служебното му регистриране по ДДС.

Проверките на добричките данъчни ще продължат до края на годината, като контролът за отчитане на реалните обороти ще бъде засилен по Коледните и Новогодишните празници.