Новият Областен управител д-р Маргарита Новоселска пое щафетата от Недко Марчев

Церемонията по символичното предаване на властта започна в 10.30 часа в кабинета на Областния управител.

Новият Областен управител д-р Маргарита Новоселска пое щафетата от Недко Марчев

В присъствието на журналисти, досегашният Областен управител Недко Марчев, приветства д-р Маргарита Новоселска, пожела й успешен мандат, приемственост в позитивните дела и ползотворна работа в интерес на хората от област Добрич. Той връчи на новоназначения представител на държавната власт символичен ключ за Областна администрация с пожелание да се работи за успеха на инициативи, които имат ключово значение с дългосрочен ефект за благоприятното развитие на нашата област.



Маргарита Станчева Новоселска e родена на 6 януари 1961 година. Магистър по медицина от ВМИ - Варна. Придобила специалност психиатрия във Висшия медицински институт - София.  През 2003-2004 г. получава магистърска степен по Стопанско управление - Здравен мениджмънт във ВТУ ”Св. Св. Кирил и Методий”.

В периода 1986 г. до 2006 г. работи последователно в Клинична психиатрична болница гр. Добрич; в Държавна психиатрична болница с. Царев брод, област Шумен; в Център за психично здраве - гр. Добрич; в Държавна психиатрична болница – Карвуна, където от 2000 г. до 2006 г. е директор.    

От 11.04.2006 г. до назначаването й за Областен управител на област Добрич, е управител на „Център за психично здраве д-р П. Станчев-Добрич” ЕООД, гр. Добрич.   

Член e на Български лекарски съюз. Председател на Надзорния съвет на Българска психиатрична асоциация; членува в Сдружение „Частна психиатрия”, както и в Световната федерация по биологична психиатрия.    

Ръководител на Програма за лечение с агонисти и агонист-антагонисти на лица, зависими към опиоиди (Метадонова програма) към Центъра за психично здраве Добрич.    

Ръководител на Програма за психосоциална рехабилитация на зависими лица към ЦПЗ Добрич. Има над 20 специализации в България и чужбина.   

Д-р Маргарита Новоселска е омъжена, с една дъщеря.