Тежки финансови санкции за Калиакра, БФС предупреждава отбора с изваждане от А група

След като спортно-теническата комисия към БФС преди дни присъди служебна победа с 3:0 на Левски над Калиакра, днес и Дисциплинарната комисия се произнесе по казуса с бойкотирания мач. За преднамерено неизиграване на среща от първенството на А група, ДК налага на ФК Калиакра имуществена санкция в размер на 40 000 лева и предупреждение за изваждане от елита. Дисциплинарната комисия приема становището на комисията по Феърплей ред и сигурност, че е налице сериозна намеса на общинските власти в град Каварна в делата на ФК Калиакра, довела до неизиграване на мача срещу Левски, което представлява грубо нарушение на Устава на БФС.

Тежки финансови санкции за Калиакра, БФС предупреждава отбора с изваждане от А група

За непредставяне на документ и неусигуряване на линейка, довели  до неизиграване на срещата Калиакра - Левски,  ДК налага на Красимир Тодоров - административен  директор на ФК Калиакра, наказание - забрана за участие във всички дейности, свързани с футбол за срок от 6 месеца и глоба в размер на 2000 лева.


 

За допускане на вземане на решение от ръководството на ФК под давление на външни организации, което е нарушение на Устава на БФС, Дисциплинарната Комисия към БФС наказва Венцислав Василев (президент на ФК Калиакра) с глоба в размер на 5 000 лева.

 

За осуетяване на директно предаване на официална среща от първенството на А група, ДК налага имуществена санкция в размер на 15 000 лева на клуба от Каварна, като сумата трябва да се внесе в срок преди следващата среща.

 

ДК предлага на съответните органи при БФС,  ФК Калиакра да бъде лишен от всички средства, полагащи му се по схема за разпределение на сумите, получени по договора за продажба на телевизионни права за този сезон.