Времето в събота

Утре облачността ще е значителна – предимно ниска. Почти без валежи.

Времето в събота

По-съществени разкъсвания на облачността ще има в следобедните часове над Южна България. В Дунавската равнина ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 12°.



Над Черноморието ще бъде облачно. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН) съобщи Агенция "Фокус".

Съвсем слаби превалявания ще има на отделни места по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен северен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 13°, температура на морската вода - около 14°. Вълнението на морето ще бъде от 2 до 4 бала.

Над планините ще е без валежи. В по-ниските части ще е предимно облачно и мъгливо. По-високите върхове ще са над облачния слой и там ще има повече слънчеви часове. Максимална температура на височина 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.

В неделя вятърът в много райони ще стихне. В планинските райони ще бъде предимно слънчево. В равнинната част на страната ще има мъгла или значителна ниска облачност, от която на отделни места и ще преръмява. Минималните температури ще са малко по-ниски, а дневните ще останат почти без промяна.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време, с намалена видимост. В понеделник от запад на изток на места слабо ще превали, във вторник ще е почти без валежи. Ще духа слаб южен вятър и дневните температури слабо ще се повишат.